Over mij

Ronald Schuermans Consulting

 

Tel.: +32 (0)89 79 20 01
GSM: +32 (0)474 55 17 04

ronald@schuermansconsulting.be

LinkedIn

Ronald Schuermans

Gedurende 26 jaar heb ik expertise opgebouwd bij een aantal gerenommeerde multinationale bedrijven, hiervan ruim 18 jaar op management-en directie niveau.

De domeinen waarbij ik mijn ervaring stelselmatig heb ontwikkeld zijn kwaliteitsbeleid, operationeel- en supply chain management en “continuous improvement”, dit zowel in België (Vlaanderen en Wallonië) als internationaal (UK, USA, Europa, …). Hierbij een beknopt overzicht:

Mijn carrière ben ik begonnen als Supplier Quality engineer bij het toenmalige Volvo Car sint-Truiden, om uiteindelijk door te groeien naar de rol van Senior Quality engineer, waarbij ik mijn eerste leidinggevende ervaring heb opgedaan. Door veelvuldige contacten met Europese leveranciers, heb ik de mogelijkheid gehad om zeer veel diverse productieprocessen te kunnen zien, waaruit mijn latere affectie voor een productieomgeving ontstaan is.

Als volgende stap ben ik overgestapt naar het in Wallonië gelegen Meister Benelux, op dat moment wereldspeler op het vlak van fijn mechanische componenten en leverancier voor o.a. Continental Teves, TRW, Bosch, … Eerst als Quality manager en later Quality director Europe, nadien als plant manager in de Belgische vestiging in Sprimont, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen.

Nadien ben ik gestart voor een carrière van bijna 7 jaar bij Johnson Controls: uiteindelijk heb ik hier diverse functies gehad, waaronder deze van plant manager in JC Sittard, operations manager bij JC Geel en JC Redditch (UK), en deze van Europees Continuous improvement verantwoordelijke voor West- en Zuid Europa. In al deze functies lag de focus op Operational excellence, en heb ik geleerd hoe je o.a. met Lean en de 6 Sigma methodiek het verschil kan maken.

Na verder nog als manufacturing en factory manager bij respectievelijk Tenneco en Tyco Electronics actief te zijn geweest heb ik uiteindelijk de stap gezet om mijn ervaring ten dienste te stellen als consultant voor zowel kleine als (middel) grote ondernemingen. Uiteindelijk ben ik nu bijna 4 jaar als interim manager / consultant actief, met diverse opdrachten bij o.a. DHL en Scandinavian Tobacco Group.

Rode draad in mijn projecten is dat ik mij steeds snel probeer in te werken en in overleg met de klant steeds start met het vastleggen van duidelijke en concrete resultaatgebieden. Via de elders beschreven Operational Excellence technieken, heb ik steeds sterk resultaatgericht gewerkt en de vastgelegde doelstellingen altijd kunnen bereiken.

Specialiteiten

Ronald Schuermans Consulting BVBA is gespecialiseerd in het geven van professioneel advies m.b.t. operationele organisatie ontwikkeling, het ondersteunen van bedrijven in hun ” change uitdagingen” en het adviseren met betrekking tot productiviteitsverbetering en operationele optimalisatie.

Naast het nog steeds beschikbaar stellen van mezelf voor zowel interim management als consultant opdrachten, ben ik recent gestart met het opstarten van een “operational excellence” netwerk waarbij ik specifiek op zoek ben naar tijdelijk inzetbare profielen met specifieke en bewezen ervaring in Lean, six sigma, Continuous improvement en change management, dit steeds in het kader van specifieke klantgerichte projecten met het oog op efficiëntie verbetering en kost besparingen.